Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Marine (Gravdlax)
Somon Şiş Kebap
4 KİŞİLİK
- 400 g Derisiz Somon Fileto
- Marinasyon Sosu:
- ½ Limon Suyu
- ¾ Su Bardağı Zeytinyağı
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- ½ Çay Kaşığı Karabiber
- ½ Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Adet Rendelenmiş Küçük Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Taze Nane
HAZIRLANIŞI
Somon Fileto ince, uzun şeritler halinde boylamasına kesilir ve bir kaba koyulur.
Marinasyon sos karıştırılır ve somon şeritlerinin üzerine dökülür. Somon bu sosun içinde 2 saat buzdolabında beklemeye bırakılır.
Marine edilmiş somon şeritleri şişlere geçirilir ve tavada 3–4 dakika pişirilir. Somonlar altın rengini alıncaya kadar düzenli olarak çevrilir.
Mevsim yeşillikleri ile servis edilir.